IPA-CLOUD konferenca 20. – 21. maj

Mednarodna konferenca IPA-CLOUD
»CELOVIT PRISTOP K OBRAVNAVI TER SOCIALNI IN EKONOMSKI REINTEGRACIJI UPORABNIKOV PREPOVEDANIH DROG«
20. 5. – 21. 5. 2016; Kampus Livade, Izola

Univerza na Primorskem (UP), Nacionalni Inštitut za Javno Zdravje, enota Koper (NIJZ), Društvo Svit Koper (SVIT), Medicinska fakulteta Univerze na Reki (MEDRI), Učni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije (NZJP-PGŽ) in Društvo VIDA (VIDA) vas v imenu Univerze na Primoskem (UP) vabijo na mednarodno konferenco z naslovom »Celovit pristop k obravnavi ter socialni in ekonomski reintegraciji uporabnikov prepovedanih drog«.

Namen konference je predstaviti najnovejše in trenutne raziskave na področju prepovedanih drog ter predstaviti dosedanje rezultate iz projekta CLOUD, ki so bile opravljene v času projekta.

Glavni cilji konference so predstaviti najnovejše epidemiološke podatke na področju uporabe prepovedanih drog doma in v tujini, predstaviti najnovejše raziskave na področju prepovedanih drog ter izmenjava informacij, implementacija programa s področja socialne reintegracije ter zdravljenja uporabnikov prepovednih drog.

Kdo se lahko udeleži? Predavatelji in raziskovalci, socialni delavci in strokovni delavci, ki delajo z mladimi, psihologi, biopsihologi, delovni terapevti, medicinske sestre, zdravniki, psihoterapevti, zaposleni v društvih in terapevtskih skupnostih, ki delajo z uporabniki prepovedanih drog ter vsi študentje, ki jih omenjeno področje zanima.

Udeležba je brezplačna.

Več si lahko preberete na uradni spletni strani konference: http://www.ipa-cloud.eu/conference/index.php/sl/.

Vabljeni!