HOMEOREZA – Filmski večer Black Mirror

Linija mesečnih družabnih in pogovornih dogodkov DŠBP

“Kakšna statika, če pa lahko tečemo.”

Odločili smo se, da bomo vsak mesec en dan – verjetno četrtek –  namenili aktivnemu druženju (študentov, pa tudi študentk Famnita) in poskušali ustvariti prostor debat in spoznavanja (tako novih ljudi kot novih misli). Izmenično se bodo dogajali filmski večeri z debato po filmu in predstavitve (trenutne) raziskovalne dejavnosti naših profesorjev in profesoric, da malo pobližje spoznamo, s čim se ukvarjajo v »prostem času«. black_mirror_el_himno_nacional_tv-511261979-large

Naslednji teden se bomo ogreli z ogledom Black Mirror: The national anthem, po koncu pa bo z nami kakšno rekel in pokomentiral še zloglasni filmski kritik prof. Ernest Ženko. Če smo korektni, v resnici ne bomo gledali filma v pravem pomenu besede, saj je Black Mirror serija med seboj neprepletajočih se epizod. Bo pa skoraj tako. Le malenkost krajše.

Vse skupaj se bo dogajalo v naši novi čitalnici na Kettejevi 1, z začetkom ob 19.00. Akademskih petnajst ne velja, film je dober, piškotov in čaja pa omejeno količino, zato se ti splača priti tudi kaj prej.


IMDb o epizodi The National Anthem

Trailer o celotni seriji Black Mirror

 

Se vidimo! 🙂

No Comments

Leave a Reply