Prostovoljstvo

Ker na dodiplomskem programu prakse nimamo vključene v študijski program, lahko preko spodnjih organizacij poiščete kakšno zanimivo dejavnost, ki bi jo radi opravljali in tako pridobili tudi nekaj izkušenj iz vašega priljubljenega področja. Večino dejavnosti se dogaja v Kopru, nekaj pa tudi drugje po Sloveniji. Kjer ni navedena določena dejavnost, je možno, da se ne gre za prostovoljno dejavnost, ampak delovno prakso.

Če imaš še kakšno idejo, kje bi lahko sodelovali, nam lahko pišeš na info.dsbp@gmail.com in kmalu se bo znašla na seznamu.

IME ZAVODA DEJAVNOST KONTAKT
Dnevni center za otroke in mladostnike Petka v Kopru Učne ure z otroki, enkrat ali večkrat na teden, lahko pa se še bolj aktiviraš in izvedeš kakšne delavnice. Urška Prinčič
dnevnicenter.kp@gmail.si
urska.princic@gov.si
Center dnevnih aktivnosti za starejše občane; CDA Koper Potrebujejo prostovoljce za kakršnekoli delavnice (kulturne, športne, izobraževalne). tel: (05) 63 93 932
gsm: 040 20 56 78
cda.koper@siol.net
Društvo SVIT Društvo za pomoč odvisnikom in njihovim družinam. Strokovna vodja: Žanin Čopi
email: drustvo_svit@t-2.net
gsm: 00386 51 382169
Zveza Sonček, d.o.o. Potrebujejo prostovoljce za vsakoletne poletne in zimske počitnice za otroke ali odrasle s cerebralno paralizo in drugimi duševnimi motnjami. Za en teden. Petra Kušar Stojakovič
petra.kusar@soncek.orgSpletna stran: http://www.soncek.org/zelim-pomagati/postanite-sonckov-prostovoljecka/
Skupnost New Prevent;
Koper
Skupna cilja skupnosti New Prevent sta predvsem dva, in sicer usmerjanje mladih v zdrav življenjski slog ter ozaveščanje mladih o škodljivih posledicah uživanja prepovedanih substanc. Facebook: https://www.facebook.com/pages/New-Prevent/363926560449081

Ingrid Kristančič Šömen: 031 287 751
newprevent@gmail.com

Zavod Pelikan – Karitas;
Bertoki pri Kopru
Stanovanjski sprejemni center aleksej.pelikan@gmail.com
Zdrav dih d.o.o. Zanima nas uporaba dihalnih aplikacij v medicini, logopediki in psihiatriji. Naš interes je preizkušanje naših produktov v različnih oblikah uporabe (relaxation, speech learning, language learning). Matevz Leskovsek, PhD
matevz.leskovsek@breathinglabs.comwww.zdravdih.si
www.breathinglabs.com
ZD Koper (enota Bonifika) Samanta Eler je psihologinja v zdravstvenem domu. Specifične prostovoljne dejavnosti niso bile navedene, najboljše da se kontaktira navedeno osebo. Samanta Eler
Telefon: 05 6647 360
Zdravstveni zavod za klinično psihologijo, Izola Specifične prostovoljne dejavnosti niso bile navedene, najboljše, da se kontaktira navedeno osebo. Maja Smrdu
majasmu@yahoo.com
Luka Koper Psihologinja iz Luke Koper; Specifične prostovoljne dejavnosti niso bile navedene, najboljše, da se kontaktira navedeno osebo. Mojca Bandelj
Center za socialno delo Koper Prostovoljne dejavnosti po različnih njihovih skupinah, kot so Mali princ, Barčica ali Val gpcsd.koper@gov.si
Center za socialno delo Koper:
Krizni center za otroke
Specifične prostovoljne dejavnosti niso bile navedene, najboljše, da se kontaktira navedeno osebo. Doroteja Rogelja Majerič, univ. dipl. soc. delavka
kcm.koper@gov.si
NVO Veselje do Življenja Različne dejavnosti – pogovorne skupine, delavnice, sodelovanje v programu, promocija, deljenje letakov in podobno. Študentom nudimo tudi mentorstvo – najprej so-vodenje, po nekem času tudi samostojno vodenje delavnic. Več tu. www.veseljedozivljenja.si

Milena Finc, mag. ZDŠ
veselje.info@gmail.com
tel: 030 936 590

Športni in mladinski center Piran; Mladinski EPI center Piran Specifične prostovoljne dejavnosti niso bile navedene, najboljše, da se kontaktira navedeno osebo. Patricija Lovišček, univ. prof. def.
epicenter@simcpiran.si
Društvo Projekt Človek; Piran Sprejemni center. Suzana.Puntar@projektclovek.si
Dom upokojencev Izola Potrebujejo prostovoljce za kakršnekoli delavnice ali aktivnosti s starejšimi. Maria Sorgo
maria.sorgo@du-izola.si