Prva Homeoreza z gostjo Nastjo Tomat

V sredo, 15. januarja, smo imeli prvo letošnjo Homeorezo. Magistrica psihologije Nastja Tomat nam je predstavila preliminarne izsledke raziskave, pri kateri trenutno sodeluje. Nova spoznanja iz genetike, psihiatrije ter drugih področij odpirajo potencial za vedno natančnejše napovedovanje verjetnosti za razvoj težav v duševnem zdravju. Ob tem se porajajo številna etična vprašanja, ki jih je ekipa psihologov naslovila na vzorcu mladostnikov v Veliki Britaniji v okviru projekta What lies ahead? Adolescents’ ethical perspectives on predictive testing in mental health.

Če bi vam lahko natančno napovedali, kakšno je tveganje, da boste imeli v naslednjih petih letih težave v duševnem zdravju, bi to želeli vedeti?

Nastja, hvala za poučno predavanje, ter da si nas spodbudila k razmisleku!

Vas pa vabimo že na naslednjo Homeorezo, ki bo 19. 2. 2020 ob 19. uri v Galebu. Magister psihologije Dean Lipovac bo spregovoril o ideološko motiviranem boju proti znanstvenim spoznanjem na področju evolucijske psihologije ter nam na kratko predstavil svoje raziskovalno delo pri InnoRenew. Homeoreza je, kot vedno, odprta za javnost. Vabljeni!