O nas

Društvo študentov biopsihologije DŠBP je prostovoljno, neprofitno in nepolitično združenje študentov biopsihologije, ki se je vzpostavilo na programu Biopsihologija. Ta se izvaja na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem UP FAMNIT. Osnovni cilji društva so izboljšanje kvalitete in pogojev študija biopsihologije, razširitev študija z obštudijskimi dejavnostmi, povezovanje in sodelovanje študentov biopsihologije ter mednarodno povezovanje in zastopanje študentov biopsihologije.

Društvo v neformalni obliki zagnano deluje že skoraj od samega začetka programa Biopsihologija na UP FAMNIT, uradno pa se je ustanovilo leta 2014 s prvo predsednico Tjašo Kunavar. Od takrat delujemo predvsem na obšolskem področju s koordiniranjem prostovoljstva za študente, z organiziranjem obštudijskih dejavnosti, kot so Biopsihološki filmski večeri ali Homeoreza ter izobraževanj, kot so razna predavanja, predvsem pa vsakoletni, že tradicionalni Biopsihološki vikend z različnimi predavanji in delavnicami. Po eni strani želimo zagotoviti čimbolj celostno izobraževanje, prav tako pa predstaviti specifična, a za nas zanimiva področja, ki jih skozi študij ne spoznamo.

V šolskem letu 2019/2020 smo že izvedli Biopsihološke dneve na temo statistike, soorganizirali smo tečaj znakovnega jezika ter izvedli Homeorezo z gostjo Nastjo Tomat, načrtujemo pa še mesečne Homeoreze, Biopsihološki vikend, zaradi velikega zanimanja tudi ponovno tečaj znakovnega jezika, ter mnogo drugih zanimivih dogodkov.

Aktualna predsednica je Sara Brglez (sara.brglez@gmail.com), podpredsednica Pia Marolt, sekretarka Cita Jenko ter blagajničarka Andreja Olovec.

V primeru kakršnihkoli vprašanj, nam lahko pišete na Facebook stran Društva študentov biopsihologije ali na email naslov info.dsbp@gmail.com.